Skip to Content
PERSBERICHT beMatrix wint Red Dot Award voor Product Design met de LEDskin®

PERSBERICHT beMatrix wint Red Dot Award voor Product Design met de LEDskin®

beMatrix, de Belgische innovatieve producent van modulaire standen-bouwsystemen, is door het Duitse Design-Zentrum Nordrhein-Westfalen uitgeroepen tot winnaar van de hoog aangeschreven Red Dot Award in de categorie Product Design. De hoogstaande design kwaliteit van de LEDskin® overtuigde de ervaren jury, die jaarlijks dit ultieme kwaliteitslabel uitreikt. 

Stefaan Decroos, CEO van beMatrix, is opgetogen met deze overwinning: “We zijn ontzettend blij met deze prestigieuze prijs. Innovatie en trendsetting zit in ons DNA en heeft beMatrix gemaakt tot wat het nu is, een baanbreker in de modulaire standenbouwwereld.”

Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Award: “De Red Dot winnaars streven de juiste strategie na. Zij erkennen dat een goed ontwerp en economisch succes hand in hand gaan. De prijs, toegekend door een jury van ongeveer 40 gespecialiseerde designexperten en journalisten, wijst op de hoge kwaliteit van het ontwerp en het succesvolle ontwerpbeleid”.

LEDskin®: hét topproduct
Met LEDskin® zorgt beMatrix opnieuw voor een revolutie in de wereld van de standenbouw. Volgens beMatrix gaat niets boven catchy videobeelden, allerhande animaties of bewegende grafische elementen. Daar was de jury van de Red Dot Award het duidelijk mee eens.

LEDskin® maakt van uw beMatrix stand een echte hotspot, vol animatie, beweging en beleving. Vanaf nu kunt u in een handomdraai LED cabinets en kaders met elkaar verbinden tot een indrukwekkende videowall.

LEDskin® creëert nieuwe kansen en geeft extra waarde aan zowel modulaire systemen als de LED-markt. De innovatie ligt in het feit dat deze nieuwe video tegel is geënt op beMatrix DNA. LEDskin® is eveneens 62mm dik en daardoor naadloos én makkelijk te monteren in een nieuwe of bestaande beMatrix stand.

Met behulp van panelen of textiel creëert u bovendien een naadloos afgewerkte achterkant. Ook kunnen de zijkanten perfect afgewerkt worden met de bestaande coverprofielen. De LED tegels worden automatisch uitgelijnd met elkaar. De line-up van de LEDskin® cabinets is grenzeloos en elk creatief ritme als een mozaïek, strips, ... kan worden gemaakt. De LEDskin® wordt aangedreven door het kwalitatieve Novastar high end systeem.

Voor beelden en voor commerciële en technische documentatie van de LEDskin® kan u terecht op de beMatrix Mediabank: http://mediabank.bematrix.com.
E-mail:
press@beMatrix.com – Password: press@beMatrix

Het Red Dot Design Museum
Naast de award mag beMatrix zich ook het “Red Dot-label” toemeten en zal die met de LEDskin® verschijnen in het Red Dot jaarboek. De winnende producten worden tevens voor vijf weken tentoongesteld in het kader van “Design on Stage” in het Red Dot Design Museum in Essen.


Over beMatrix
beMatrix
, met hoofdkantoor in Roeselare, is designer en producent van modulaire oplossingen voor standenbouw, events en displays. De profielen- en kadersystemen zijn van aluminium, waardoor ze een quasi oneindige levensduur hebben, maar ook supersnel op- en afgebouwd kunnen worden. beMatrix biedt het volledige assortiment voor de modulaire standenbouwer aan : panelen, textiel, klittenband, meubels, verlichting enzovoort.

Het bedrijf groeide met CEO’s Stefaan Decroos en Edwin Van de Vennet uit tot een innovatieve wereldspeler. De productie vindt plaats in eigen werkplaatsen, met behulp van de meest geavanceerde productie- en grafische methoden en apparatuur. Op strategische plaatsen is ook een ruime verhuurstock aanwezig. Naast 3 productie-eenheden in Europa, USA en Azië, heeft beMatrix 8 service hubs wereldwijd voor huur en technische ondersteuning.

Meer informatie vindt u op http://www.beMatrix.com

Over de Red Dot Design Award
Om de diversiteit op het gebied van design te beoordelen op een professionele manier, bestaat de Red Dot Design Award uit drie disciplines: Red Dot Award Product Design, Red Dot Award Communication Design en Red Dot Award Design Concept.

De Red Dot Award wordt georganiseerd door Design Zentrum Nordrhein Westfalen en is één van 's werelds grootste design wedstrijden. In 1955, kwam de eerste jury bijeen om de beste ontwerpen van de dag te evalueren. In de jaren 1990 ontwikkelde de Red Dot CEO Professor Dr. Peter Zec de naam en het merk van de award. Sinds dan is de gewilde Red Dot Award een gerespecteerde internationale prijs voor uitstekende kwaliteit van het ontwerp.

Meer informatie vindt u op http://www.red-dot.org/

 

Voor meer informatie kan u contact opnemen met:

Nadia Naji (PeppeRmint)
nnaji@peppermint.be - +32 (0)2 210 02 52

Dorien Degrieck (beMatrix)
d.degrieck@beMatrix.com - +32 (0) 51 20 07 50

Contacteer ons